fbpx

46th Annual Conference

It takes a village… more than ever!

46th Annual Conference: It takes a village…more than ever!

This event is now over. See you in 2022 for our next Conference.
To receive information about our 47th Annual Conference, please fill out the following form.

Stay tuned

Thanks for attending our Conference!

This online Conference took place on March 24th, 25th and 26th. All sessions were then available through rebroadcast until April 5th 2021. This Conference offered more than 120 presentations (including 40 in English) on current topics related to the work of educators, parents and health professionals.


Speakers covered topics related to 3 main themes :

• Resilience

• Collaboration
Managing a multidisciplinary team;
Working in a collaborative team;
School-Family-Community Relationships.


• Inclusion
Differentiated instruction;
Preschool, elementary, secondary, adult education, continuing education;
Reading, writing, mathematics;
Assessment and Feedback;
Advanced orthopedagogical practices;
Educational and assistive technology.

Schedule

Wednesday, March 24, 2021

From 8.30 to 9 am
Opening ceremony

Message from Mr. Égide Royer, Honorary President and Ms. Lucille Doiron, Executive Director of the Learning Disabilities Institute

From 9 to 10 am
Opening session

15-minute break
Exhibitor’s lounge

From 10.15 to 11.15 am
Sessions 1

15-minute break
Exhibitor’s lounge

From 11.30 am to 12.30 pm
Luncheon session

15-minute break
Exhibitor’s lounge

From 12.45 to 1.45 pm
Sessions 2

15-minute break
Exhibitor’s lounge

From 2 to 3 pm
Sessions 3

15-minute break
Exhibitor’s lounge

From 3.15 to 4.15 pm
Sessions 4

From 4.15 to 5 pm
Exhibitor’s lounge

Thursday, March 25, 2021

From 8 to 8.30 am
Exhibitor’s lounge

From 8.30 to 9.30
Opening session

15-minute break
Exhibitor’s lounge

From 9.45 to 10.45
Sessions 5

15-minute break
Exhibitor’s lounge

From 11 am to noon
Sessions 6

15-minute break
Exhibitor’s lounge

From 12.15 to 1.15 pm
Luncheon session

30-minute break
Exhibitor’s lounge

From 1.45 to 2.45 pm
Sessions 7

15-minute break
Exhibitor’s lounge

From 3 to 4 pm
Sessions 8

From 4 to 5 pm
Exhibitor’s lounge

Friday, March 26, 2021

From 8 to 8.30 am
Exhibitor’s lounge

From 8.30 to 9.30
Opening session

15-minute break
Exhibitor’s lounge

From 9.45 to 10.45
Sessions 9

15-minute break
Exhibitor’s lounge

From 11 am to noon
Sessions 10

15-minute break
Exhibitor’s lounge

From 12.15 to 1.15 pm
Luncheon session

15-minute break
Exhibitor’s lounge

From 1.30 to 2.30 pm
Sessions 11

15-minute break
Exhibitor’s lounge

From 2.45 to 3.45 pm
Sessions 12

15-minute break
Exhibitor’s lounge

De 16h00 à 16h15
Closing ceremony

De 16h15 à 17h15
Closing session with Gregory Charles

Abonnez-vous à notre infolettre pour rester à l’affût de nos dernières nouvelles!