Online Summer Conference

Digital event from June 25 to 26, 2020

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

left before our event!

This conference is bilingual however, the other pages of our program are in French. We would be glad to answer any questions that you might have.

Contact us

Affiche du Congrès d'été en ligne la rentrée ça va bien aller de l'Institut des troubles d'apprentissage
The current pandemic and the uncertainty that it has brought have had a significant impact on students, teachers, and others in the community. But, we are reliant! We are all doing our best to adapt to this new reality in creative ways.

To help all those working hard on reopening schools, especially for students with special needs, the Learning Disabilities Institute offers you this unique online Summer Conference: “Back to school, things will be fine!”:

• Managing in times of pandemics
• Care and inclusion
• Inclusive pedagogical practices
• Innovative digital tools to support learning difficulties

This event will take place on June 25 and 26, 2020. It is 100% online (90% of the conferences will be broadcasted live).
All participants have access to live sessions and rebroadcasts until midnight, June 30th (unless otherwise specified in the program).

Flat rate: $250 CAD per person

Download the Conference poster in .pdf format

Schedule

*All times are EST

Thursday June 25

8:15 to 8:45 – Opening Ceremony (FR)
Welcome Address : Ms Mélanie Paré, Honorary president and Ms Lucille Doiron, Executive Director, Learning Disabilities Institute
Opening Speaker : Mr Jean-François Roberge, Minister of education

8:45 am to 9:00 am  – Opening Address : Mr Michael Fullan (EN)

9:15 am to 10:15 am – Keynote speaker : Ms Sonia Lupien (FR)

Break 30 minutes

10:45 am to 11:45 am – Block 1 (FR – EN)

Noon to 1:15 pm – Conference luncheon : Mr André Sauvé (FR)

1:30 pm to 2:30 pm – Block 2 (FR – EN)

Break 30 minutes

3:00 pm to 4:00 pm – Block 3 (FR – EN)

Friday June 26

8:30 am to 9:30 am – Keynote speaker : Mr John Hattie (EN)

Break 15 minutes

9:45 am to 10:45 am – Block 4 (FR- EN)

Break 15 minutes

11:00 am to noon – Block 5 (FR- EN)

Break 15 minutes

12:15 pm to 1:30 pm – Conference luncheon : Rose-Marie Charest

Break 15 minutes

1:45 pm to 2:45 pm – Block 6 (FR- EN)

Break 15 minutes

3:00 pm to 4:00 pm – Block 7 (FR- EN)

Register now for our Online Summer Conference. With the Learning Disabilities Institute, back to school will be fine!

Abonnez-vous à notre infolettre mensuelle pour rester à l’affût de nos dernières nouvelles!